Feb 17, 2020

nieuw en oud werk in de binnentuin van de universiteit Nijmegen

expositie: Janus in de tuin van Spinoza TIJDELIJK NIET TE BEZICHTIGEN ivm Coronavirus...

In de binnentuin van het Spinozagebouw van Radboud Universiteit Nijmegen wordt 3 maanden een deel uit mijn collectie tentoongesteld. Twee nieuwe sculpturen uit de reeks 'Primordium' in combinatie met ouder werk. Hoe pakt deze combinatie uit? Te bezichtigen vanaf februari t/m 19 mei  2020. 

https://www.ru.nl/fsw/

Sep 24, 2019

groepsexpositie op KV-2 in den Haag

5 OP REIS van 26 sept t/m 13 oktober 2019

De kunstenaars: Hanneke Piederiet- Gerard Bogaerds- Dis Groenhoff- Nicole Verhoeff- en Ingrid van den Oord maken samen een expositie:           VIJF OP REIS. In een voormalig bankgebouw op de Korte Vijverberg 2 te den Haag. De verhuurder is AnnaVastgoed&cultuur. Een verassende expositie op een mooie locatie, met buren als bijvoorbeeld het Binnenhof en het Mauritshuis! 

Open vanaf 26 september t/m 13 oktober van donderdag t/m zondag,  12u t/m 17u30.

Op FB -twitter en Linked de laatste nieuwtjes, foto's posters en aankondigingen van aanwezigheid van de kunstenaars.

Feb 13, 2019

tweedimensionaal werk in gebouw B

expositie in het Rijnhavengebouw Justitie Rotterdam

vanaf 14 febr t/m 23 mei 2019 is het tweedimensionaal werk te zien in het Rijnhavengebouw B Wilhelminaplein 100 van Justitie te Rotterdam. Een selectie van lino's en ander tweedimensionaal werk, passend in de locatie. Te bezichtigen tijdens openingsuren 10-16u en tijdens georganiseerde rondleidingen. 

Jan 26, 2019

op 27 januari 2019 wordt het kranssonnet 'geplop gesis geschenk geproost genot' gepresenteerd in den Bosch.

een kranssonnet over BIER !

op verzoek van Marino van Liempt, een van de vier Bossche Brouwers, heb ik een sonnet geschreven over bier. Er is tevens een Hans Vlek~bier gebrouwen. Op 27 januari 2019 wordt het kranssonnet én het bier feestelijk gepresenteerd! De 14 dichters zijn aanwezig en er is muziek!  Meer info op:

Bossche Brouwers aan de vaart
Tramkade 29
5211VB ’s-Hertogenbosch

www.bosschebrouwers.nl

Nov 16, 2018

georganiseerd door Etwin Grootscholten

dag van de poëzie Zuid Holland

Etwin Grootscholten is sinds januari 2017 dichter van de provincie Zuid Holland. Hij heeft het plan opgevat een dag van de poëzie in Zuid Holland te organiseren. En wil nodigt daarbij alle streek- en stadsdichters uit. Als dichter van de Hoeksche Waard ben ik een van de genodigden. Het evenement vindt plaats in Bleiswijk www.theatertweb.nl En start vanaf 18u. De dichter des vaderlands Ester Naomi Perquin treedt ook op. Muziek en catering zijn ook in goede handen. Dat wordt een mooi feestje!

Sep 06, 2018

het Bram Rozafestival organiseert : de nacht van de poëzie

nacht van de poëzie 2018

op de nacht van de poëzie, treedt ik op, in functie van dichter van de Hoeksche Waard . Er komen meerdere dichters uit Nederland en België, en er komen performances. De bundel met alle gedichten van de dichter van de Hoeksche Waard, zal dan wederom te koop zijn, net als de kaartensets met lino-drukken. Zie voor het volledige programma:  https://www.bramrozafestival.nl

Aug 17, 2018

verzamelde gedichten voor en over de Hoeksche Waard, geschreven door de 'dichter van de Hoeksche Waard'~2016-2018~ Ingrid van den Oord

presentatie van een nieuwe dichtbundel.....

In twee jaar zijn er ongeveer 32 gedichten geschreven voor en over de Hoeksche Waard en in opdracht. Al deze gedichten worden in een mooie bundel uitgegeven. Met titel: ZOET & ZILT. De bundel wordt verlevendigd met lino's en achtergrond informatie. Tevens komt er een audiobook uit, ingesproken door Ingrid. Met deze uitgave sluit de dichter van de Hoeksche Waard haar functie af.

De presentatie van de bundel is in het museum Hoeksche Waard https://www.museumhw.nl 

Mien Prins verzorgt de presentatie, en Door Visser de muziek, haar songs in combinatie met gedichten.  http://www.doorvisser.com

Vanaf 17.30 bent u welkom in de studiezaal van het Hof van Assendelft. Meldt u zich aan voor de nieuwsbrief om een persoonlijke uitnodiging te ontvangen.

Dec 07, 2017

presentatie van gedicht in opdracht voor multifunctioneel centrum 'Dorpshart' Mijnsheerenland

presentatie en optredens in functie van 'dichter van de Hoeksche Waard' bij opening van 'Dorpshart' Mijnsheerenland

vrijdag 8 december 18 u de officiële opening van het MFC Dorpshart. Het in opdracht geschreven gedicht presenteer ik dan. Zaterdagavond  9 december verzorg ik drie optredens. Om 20.30-21.30 en 22.30 Gedichten van de Hoeksche Waard, en natuurlijk uit eigen werk. Het is vrij voor iedereen! En er is veel meer te zien en te beleven! 

van der Straatenplein 3271 Mijnsheerenland     

https://www.facebook.com/Dorpshart-1695838547373473/

Dec 16, 2017

muziek expositie verhalen gedichten

kerst in galerie 'de Opkamer' van Eelse Bies te Maasdam

Op deze kerstmiddag is er muziek, verhalen in Hoeksch dialect, en ik presenteer een gedicht speciaal voor deze gelegenheid, aangevuld met enkele andere gedichten uit eigen werk en uit de gedichten voor de Hoeksche Waard. Ga naar de site van de opkamer om kaarten te kopen!

http://www.galeriedeopkamer.nl/events/event/

Sep 29, 2017

van 30 sept t/m 29 oktober Van 14 tot 17 u Govert van Wijnkade Maassluis

expositie DUET In het Douanehuisje in Maassluis.

Hanneke Piederiet en ik, hebben al meerdere keren samen werk gemaakt. Zo ook in 2016. Dit werk, aangevuld met enkele werken van ons beiden, presenteren we in het douanehuisje in Maassluis. http://www.hannekepiederiet.nl  

https://www.ervaarmaassluis.nl/douanehuisje/ 

Sep 08, 2017

duo expositie in Fort Buitensluis met Dis Groenhoff

Art Undercover

Dis Groenhoff http://www.disgroenhoff.nl  en Ingrid van den Oord exposeren samen in het Fort Buitensluis te Numansdorp. Zij laten bestaand werk en nieuw werk op elkaar reageren, en maken samen voor deze speciale locatie een installatie. 

Te bezoeken op: open monumentendag 9 sept, en op 16 september van 10u tot 16 u, en op woensdagmiddag 13 sept van 14u tot 16u. Beide kunstenaars zijn dan aanwezig. http://www.fortbuitensluis.nl 

Aug 31, 2017

tijdens de dichtersavond op het festival presenteert de dichter van de Hoeksche Waard een aantal van haar gedichten

de dichter van de Hoeksche Waard op het Bram Rozafestival

http://www.bramrozafestival.nl/poezie/   en: http://www.bramrozafestival.nl/ingrid-van-den-oord/  

Wat een goed nieuws! Op de dichtersavond, in het BramRozafestival, mag ik, als dichter van de Hoeksche Waard, een selectie van de tot dan toe geschreven gedichten voordragen.

Jun 02, 2017

festival in samenwerking met de TUDelft.

deelname Canal Art Delft 2017 https://www.facebook.com/canal.art.delft/?fref=ts

het thema beweging is een groot thema. Je kunt natuurlijk alles laten bewegen en drijven. Uitdagingen zijn de techniek en vormgeving. Voor mij persoonlijk komt er een vraag over het thema om de hoek kijken: wat is beweging. En daar ben ik mee aan de slag gegaan. De werken komen in de grachten van Delft te drijven. 

Apr 03, 2017

mijn gedicht bij een schilderij van Gea Zwart www.geazwart.nl

deelname aan expositie van Gea Zwart, met een gedicht in combinatie met een van haar schilderijen.

Op uitnodiging van Gea Zwart, heb ik een gedicht van mijn hand uitgezocht om een combinatie te maken met een van haar schilderijen. Zo zijn er 8 dichters uit genodigd. De expositie hangt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in den Bosch .Te bezichtigen van 4 april t/m 7 juli 2017. Op 12 mei 16u, is er een bijeenkomst , waar aandacht gegeven wordt aan het werk van Gea, en de gedichten worden voorgedragen.

http://www.jbz.nl/kunst

Nov 05, 2016

expositie van een selectie recent werk in de maand november 2016

solo expositie in Villa Blijenburg Vught http://kunstcontract.nl/contact/

Op 6 november 2016 om 14u opent de solo-expositie: Wass gibt es meer als Weltschmerz? Hans van Eerd, beeldend kunstenaar, neemt het openingswoord. Het is hoog tijd om wat nieuw werk op een mooie locatie bij elkaar te brengen. Vught in Noord Brabant lijkt ver van huis, uit de Hoeksche Waard, maar het is een klein beetje thuiskomen. Kunstcontract, Villa Blijenburg Raadhuisstraat 1 Vught. Tot en met 27 november 2016. 

Sep 03, 2016

bekendmaking " dichter van de Hoeksche Waard 2016"

DOK-C, platform voor Kunst en Cultuur Hoeksche Waard, is in samenwerking met Stichting Dichter bij de Molen (Bram Roza Festival) op zoek naar een nieuwe dichter van de Hoeksche Waard. De termijn van de huidige dichter, Stephan van der Sluis, loopt eind augustus van dit jaar af.

Deze oproep heb ik ter harte genomen en een gedicht over de Hoeksche Waard ingestuurd. Ik zal aanwezig zijn bij de bekendmaking van de nieuwe dichter van de Hoeksche Waard.    U bent allen uitgenodigd.

Locatie:

Beneden Molendijk 35

3262 AA   Oud-Beijerland

tijd: 16u.

http://www.bramrozafestival.nl/vrijzinnigen-hoeksche-waard-viert-haar-jubileum-met-het-bram-roza-festival/

1 / 2

Please reload

© 2016 by ingrid van den oord artist. Proudly created with Wix.com