opdrachten & en kunstprojecten 

HIER = NU  Kunstpicknicplek Spuiweg 1 Goudswaard Hoeksche Waard.
waar zijn de dagen waarop we nog gered kunnen worden-
waar zijn de dagen waarop we nog gered kunnen worden-

detail/bovenaanzicht van de installatie.

press to zoom
HIER = NU
HIER = NU

april 2013 afmetingen: 200 x 50/75 hoog x 1250 cm opmerking: in het project "de kunst van het picknicken" in de Hoeksche Waard, is dit ontworpen en uitgevoerd. Hier=Nu is een regel die al lang bij mij is. Maar deze zin zoemt bij veel mensen. Het is een prachtige plek aan het Spui.Om te genieten, je te bezinnen, om samen te zijn met 'de ander' of even bij jezelf. Het is gelegen aan Spuiweg 1 Goudswaard, bij fietsknooppunt 1 Te zien op google maps!

press to zoom
HIER = NU
HIER = NU

Foto genomen bovenop de dijk, begroeiing ondertussen voltooid. afmetingen: 2 meter x 12,50 meter breed, in hoogte variërend tussen 50 en 75 cm, stoel en tafelhoogte. materiaal: hardsteen uit Azië

press to zoom
het punt van de accelererende CanalArt 2017
het punt van de accelererende CanalArt 2017

thema voor het festival CanalArt 2017 in Delft,is beweging.Het werk moet dus drijven,én er moest een bewegend element zijn.Ik heb het accelereren (versnellen of vertragen) in een grafiek gevonden.Deze heb ik opgepakt,en in 3D omgezet.Het bovenste deel van het werk, beweegt op de wind.te zien: 1-06 t/m 31-07-2017 op de Vrouwjuttengracht te Delft. afmetingen: 300x2500x300 cm +/- Met diverse materialen. Sponsor: Rico vd Berg www.ho-berg.nl

press to zoom
parels in het water
parels in het water

2015 opdracht verkregen na inschrijving van basisschool de Parel in Strijen. afmetingen: deel op de muur: 4 meter, de golf is 2 mter x 2.60 De totale muur is 12 meter x 10 cm breed Hoogte verschil in de verschillende delen. Achter de muur loopt het schuin op, zodat rolstoelgebruikers de school in kunnen. materiaal: rvs hulzen 5 mm dik, diameters: 10-12,5 en 15 cm. Metaal, gewalst en rond metaal, gelast en gespoten in diverse -oceaan-kleuren.

press to zoom
detail 'parels in het water'
detail 'parels in het water'

detail van de muur,in een patroon doorboord en met rvs hulzen bekleed. Bedrijven in de Hoeksche Waard hebben het werk uitgevoerd: Betonboringen Hoeksche Waard/Oud Beijerland, CTS metaal en constructies/Heinenoord,Spuiterij RIS uit Strijen en aanneming TR Bouwmeester in Strijen.

press to zoom
Equus centuries
Equus centuries

1999 afmetingen (hxbxd): 150x50 diameter materialen: notenhout,lederen riemen met gespen, op maat gemaakt,oliën,bijenwas opmerking: in opdracht vervaardigd; de opdrachtgevers houden enorm van paarden en wilden dat in een beeld verwerkt zien. De kop staat vol spanning en trots in prachtig hout op sterke benen. De riemen om de benen zijn van leer van de leren riemen in zadels en beugelriemen.

press to zoom
follia luce nel buio
follia luce nel buio

2015 afmetingen: (hxb)180 cm x 160 cm  materialen: twee panelen multiplex, lak in twee kleuren blauw opmerking: gemaakt voor het festival 'MontagnArte' in Cutigliano-2015  Italië.     het thema voor deze editie was: 'Follia luce nel buio' Ik heb met de vertaling gespeeld: is het' het waanzinnige licht in de duisternis', of 'het licht in de waanzinnige duisternis'. Wat is er waanzinnig? Het werk is er in de prijzen gevallen.

press to zoom
Diamant
Diamant

2013 afmetingen:140 x 380 x 240 cm (hxbxd) materiaal: vier underlayment platen, gezaagd in driehoeken, vier kleinere platen hout, spiegelfolie, witte en blauwe hoogglanslak, zilverfolie, montagematerialen, bevestigingen in de grond. opmerking: in het thema 'het gors verteld' van het Bram Roza-festival 2013, kregen de deelnemende kunstenaars, vier platen, gezaagd in driehoeken, ter beschikking.

press to zoom