top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

augustus-zomer 2020

leuk nieuws!

Ik heb meegedaan aan een dichtwedstrijd uitgeschreven door stichting Ongehoord. Het gedicht moest geïnspireerd zijn door een regel uit een gedicht van recent overleden

Jules Deelder.

De omgeving van de mens is de medemens.

Dit is het thema. Het sprak me aan en ik heb in de geest van Jules Deelder geschreven. Uit 184 inzendingen is een shortlist getrokken van 34 gedichten. En het mijne zit erbij!

Zondag 13 september wordt nummer 1-2-3 of niet …bekend gemaakt. Ik ben zeer benieuwd naar de andere gedichten!

En voor het eerst heb ik een sierraad gemaakt. Kijk eens op:


Titel: Het witte eendje en het gouden web. Het is van een eendensnaveltje gemaakt. Daarín heb ik een klein web gemaakt van goudkleurig draad. Het is om de hals te dragen met een op grootte te stellen ring. De grootte van het snaveltje is een paar centimeter, dus dat was werken met een loep en pincetten en dergelijke. Ik heb het in een mooie kist om te bewaren, maar het is natuurlijk prachtig om te dragen.

De titel suggereert dat het over een sprookje gaat. Dat is niet zo, maar wél zelf te bedenken, mooie bezigheid in deze tijd toch?

Wil je het sierraad in werkelijkheid zien? Neem dan even contact met me op. Vanzelfsprekend is het te koop.


In september is er weer een expositie, we gaan het proberen. Wederom in Den Haag. Nu met Nicole Verhoeff en Dis Groenhoff. 30 september t/m 20 oktober 2020. Alles staat nog in de steigers, dus binnenkort meer nieuws en aankondigingen. Volg mij ook op Facebook en Instagram, twitter als je dat leuk lijkt.

Corona, of Covid-19, wat suggereert dat er een Covid-20 kan-zal komen… Is in ons leven om er niet meer uit weg te gaan. Ik geloof niet dat ik met mijn kunst deze situatie kan veranderen en- kunst ten dienste van, of in dienst van… vind ik een lastig onderwerp. Waarom moet kunst een aanwijsbaar direct nut hebben? Het is ‘ten dienste’ doordat het

niet meetbaar en concreet is en aanspreekt op een onderbewust-zijn.

Een uitspraak die ik op twitter tegenkwam: -geniet, je leeft maar één keer!- Nee! je gaat maar één keer dood en leeft elke dag ! -


Laten we er goede dagen van maken.

Tot ziens

Ingrid


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page