top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

Dat was een maand!

Bijgewerkt op: 12 jan. 2022

de bundelpresentatie op 13 november was als een diamantje zo mooi.

De muziek van Mariët Kaasschieter en Damian Petrus: van liederen naar songs, uitgezocht bij mijn gedichten. Michelle Blom die er een goed en gezellig geheel van smeedde en de locatie, Gallery Griend in Oud -Beijerland - Van Joyce en Vincent van de Griend- was perfect.

Om in deze verwarrende tijd zo iets moois te mogen bieden, dat je mensen ziet genieten…

Ons aller Mien Prins misten we natuurlijk enorm, maar de aanwezigheid van haar dochter maakte veel goed.


Er zijn al heel wat bundels ‘Vang de derde’ verkocht, en dat doet me natuurlijk goed. Ze zijn nog niet op, dus neem contact op als je er één (gesigneerd natuurlijk) wilt aanschaffen.

Helaas mocht de avond van het Bram Roza Festival op 27 november 2021 niet doorgaan, wegens het opflakkeren van Covid. Wederom zoeken zij een nieuwe datum, en daar zijn Damian en ik van de partij. Dat is althans de bedoeling.


Wat wél door kon gaan, was een presentatie van alweer een andere dichtbundel. Dat werd met een klein aantal mensen in de boerderij van het Museum Hoeksche Waard gedaan. De bundel: ‘5 dichters over de Hoeksche Waard’ is een verzameling van gedichten die zijn geschreven door de ‘dichters van de Hoeksche Waard’. Uit hun collectie hebben zij (en ik dus ook) een keuze gemaakt. Ik heb er onder andere 3 nieuwe gedichten ingezet, die ondanks dat zij buiten mijn functie geschreven zijn, volledig in dienst staan van de Hoeksche Waard. ‘Gij zijt vrij’ , ‘De tien van Heinenoord’ én ‘de glasvondst van Strijen’ staan er in. Deze bundel heb ik ook op voorraad!

Ik vond het een eer dat ik de vormgeving mocht doen. En Pauline van Driel heeft het drukwerk verzorgd. www.vanideetotboek.nl

We moesten op alle fronten aanpoten, denk aan de deadline, papier te kort, binders met volle agenda’s en transport… maar op 27 nov 2021 werd deze bundel aan Eelse Bies overhandigd door wethouder Harry van Waveren. Het was het initiatief van de laatste.

Ook het canon van de Hoeksche Waard is verschenen. En hoe trots ben ik dat ook daarin een gedicht van mij is opgenomen ! Het was een meerjarig project en het is een flinke pil geworden, maar wat een prachtig naslagwerk over deze waard...


En niet op de laatste plaats mijn bijdrage aan de heerlijke bundel met sonnetten over Nederlandse sporters. Een hele opgave…de samenstellers hebben een sonnettenkransenkrans gemaakt.

Mijn sonnet gaat over Boet van Dulmen, een van Nederlands beste motorcoureurs. Een familie-‘zaak’ ook, dus de verleiding was te groot om niet mee te doen. Een sonnet vind ik eerlijk gezegd niet de meest makkelijke vorm om in te schrijven. Vrije vers ligt mij beter.
En hoe gaat het met mijn beeldend werk? Ik ga onder andere aan de slag met een uitdagende opdracht….daarover later meer.

Ik wens je fijne feestdagen, met alle goeds, en hoop dat je voorzichtig bent en gezond blijft.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page