top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

deelname aan pakjekunst.nl

Bijgewerkt op: 21 jan. 2021

Vandaag 20 01 2021

heb ik mijn bijdrage afgeleverd, bij Ine Elderkamp van PakjeKunst-Schiedam. PakjeKunst is een initiatief wat al een paar jaar bestaat. Ze werken met oude sigarettenautomaten. Je trekt er alleen geen pakje sigaretten meer uit, maar een kunstwerkje. Het is voor de koper een verassing wat er in het pakje zit. Hier een foto van één van de apparaten.Ik heb 3 reeksen van 10 gemaakt. Met allemaal een sterke relatie met mijn werk. Deze zijn nu in de uniforme doosjes verpakt . Nu zijn de automaten bij Donner in Rotterdam en in de boekhandel in Schiedam, maar zodra de verbouwing van het museum Schiedam klaar is, staat de automaat weer daar. Als de lockdown wegens covid-19 ) of 20??) over is zijn de automaten weer bereikbaar. Tot dan kun je online 'pakjeskunst' bestellen. De site staat onder links ( bij more) op mijn site, en de algemene site onder aan dit artikel.


Dit is de eerste reeks: 'krachtenspel' Een linodrukje op een tekening. Ze zijn genummerd en uniek in hun reeks.


De tweede reeks: 'bloedbanden' is gerelateerd aan de tekening 'bloedbanden' Het werkje bestaat uit twee onderdelen die beschilderd zijn, met bloedcellen, en die je inklaar schuift zodat je een ruimtelijk werkje krijgt. Ook deze zijn genummerd in hun reeks.Deze derde reeks heet

'troost-je' en bestaat eveneens uit houten plaatjes die je in elkaar schuift. Op deze stukjes zijn lange armen getekend die uitkomen in handen, en in deze handen, in de vingertoppen liggen hoofdjes, heel teer. De hoofdjes zijn gemaakt van zelfdrogende klei en beschilderd met gouache. ook dit is een genummerde reeks.


De maten van de doosjes van Pakjekunst zijn ongeveer 3 x 5 x 8 cm!! Dus dat was 30 x priegelen! In de doosjes zit ook informatie, ver mij en een verwijzing naar mijn website. Zo hoop ik een nieuw netwerk met belangstellenden aan te boren.

Kijk over hoe PakjeKunst werkt op https://www.pakjekunst.com

Het is superleuk, een kadootje voor jezelf of om kado te geven.


Het ga jullie goed, in deze lockdown,( januari 2021) met een avondklok in aantocht.

Hou vol, houdt moed. De dagen lengen, voorjaar in aantocht.

Hartelijke groet

Ingrid
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page