top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

maak van een 'kernwaarde' een kunstwerk

op 11 november 2020 kreeg ik, met een aantal andere kunstenaars (zie onderaan dit blog) een verzoek om een opdracht aan te nemen. Dennis Happé https://denns.nl is verbonden aan de school 'De Tandem' in Oud-Beijerland, en trok dit dit project. De omschrijving klonk als volgt: Kernwaarden verbeelden voor de Tandem In de entreehal van Basisschool De Tandem uit Oud-Beijerland hangen 6 presentatiebakken aan de muur. Tot nu toe zijn de bakken gebruikt om werkjes van de kinderen in te tonen. De bakken zijn blikvangers als bezoeker de school binnenloopt. Met dit projectvoorstel wordt er een nieuwe invulling gegeven aan de bakken. Het idee is om in de bakken op een kunstzinnige manier te vertellen waar de school voor staat. Blijvende kunstwerken verbeelden de kernwaarden van de school, zodat bij binnenkomt ouders en kinderen hierover geïnspireerd, geïnformeerd en verwonderd raken. https://tandem-oudbeijerland.nl

De kaders waren vervolgens: de bak ( 65 x 65 x 12 cm), de positie in de hal, de kernwaarde (voor mij: brede ontwikkeling), het lied van Harry Chapin (Flowers are red) het lied van Willem Wilmink (deze vuist op deze vuist) en waar de leerlingen op uitkwamen na brainstormsessies over de kernwaarden.

Luister naar de versie van het lied 'Bloemen zijn rood', van Gerard Maasakker

Het proces om tot een beeld te komen was leuk en interessant. Uiteindelijk heb ik uit één stuk iepenhout (uit de Hoeksche Waard) drie vuisten gesneden (de actie:-deze vuist op deze vuist) en een abstractie van een rode bloem op de achterwand gemaakt. Ik heb bewust de rode bloem genomen zodat de gedachten vrij snel naar dit lied van H. Chapin gaan, en de vuisten visueel lekker ondersteund worden.


Ubuntu

Deze titel betekent: 'een mens is een mens door zijn medemens' En dat vond ik een belangrijke passende titel. Zonder je medemens valt jezelf breed ontwikkelen meestal niet mee. Zie ook: https://www.ingridvandenoord.com/opdrachten-en-kunstprojecten?lightbox=dataItem-l3jvdbubDe kunstenaars zijn: Dennis Happé https://denns.nl

Leon van der Leer ( te volgen op Facebook)

Pauline van der Wijk ( te volgen op instagram @mephotobia)

Ingrid van den Oord: https://www.ingridvandenoord.com


Op 23 mei 2022 zijn de kunstwerken gepresenteerd.


En... er is nog één lang weekend, inclusief hemelvaartsdag om naar de tentoonstelling 'Vijf op Reis' te komen kijken!

26 mei is Markt2 tot 15.30 open, let hier aub op.


https://markttwee.nl/?agenda=vijf-op-reis voor alle informatie, blader je door na deze pagina.


Zondag 29 mei is de laatste dag van deze mooie reis!'Tortels'

een sculptuur van Gerard Bogaards,

te zien in de tentoonstelling 'Vijf op reis'Ondertussen ben ik weer aan een nieuw beeld begonnen, in notenhout. Daarover later meer!!


groet

Ingrid


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page