top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

MUIDERSLOT! writers in residence , juni 2023.


Door Pieter Stroop van Renen, die ik heb leren kennen ten tijde van mijn dichterschap voor de Hoeksche Waard, ben ik opgenomen in een bijzondere groep dichters.

We werken in het project: ‘writers in residence’- de nieuwe Muiderkring.

het Muiderslot verleent zijn medewerking, het past bij hen omdat zij al langer werken met een concept om schrijvers een tijdelijk onderkomen te bieden, waar zij kunnen werken.

En natuurlijk is P.C. Hooft de belangrijke figuur in het Muiderslot.

lees hier meer over hem:Omdat ik niet goed bekend was met P.C. Hooft en de Muiderkring, én het Muiderslot, ben ik eens goed aan het studeren gegaan. Lezen, uitpluizen, nadenken, puzzelen…en ach, zo zit ik nu ook eenmaal elkaar.

Ook in het slot ben ik rond gaan struinen...De ontvangst in het slot was erg hartelijk en gastvrij, en het was een rustige dag. Er waren zeker bezoekers, maar niet veel, en de meesten lieten me met rust, dus dat viel mee, want: we hebben onze werktafel in de Ridderzaal! Pontificaal! De gesprekjes die ik met bezoekers had, waren erg leuk.

Kijk bij de pagina POEZIE, daar kun je mijn gedicht lezen!Na de zomer zien we elkaar allemaal nogmaals in het Muiderslot. En alle gedichten worden samengebracht in een bundel. Ik ben daar heel benieuwd naar. Nu ik dit schrijf (13 juni) zitten we in de tweede week. Tot eind juni wordt er geschreven.


de werktafel in de ridderzaal.


met het boek waarin we allen ons gedicht opschrijven. Uniek !!In ZESTAFETTE heeft Henk van den Berg mij opgevolgd, en dat heeft hij gedaan met heel bijzonder werk. Twee tekeningen en een schilderij. Niet groot, maar wel intens. Zijn expositie blijft de hele zomer in de galerie De Opkamer. In september pakken we het weer op met de expositie van Gerard Bogaerds, die een werk over Henk maakt en presenteert.


De tentoonstelling die we in juni zouden maken in bergen Op Zoom, in galerie Arsis, is verschoven naar september. In november komt de expositie van/over/door kunstenaars van Presentjekunst in het Museum Hoeksche waard. En er is nu werk van mij te zien in de tentoonstelling, ‘van hoakmust tot bouwhelm.


mijn laatste lino: 'verlangen naar wijsheid, rusteloze'Tot een volgende blog, of als je wilt, schrijf je in voor de nieuwsbrief! Zie bij contactformulier.

Ingrid


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page