top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

De meesten zijn zo ongeveer terug van vakantie, en pakken de draad van het

dagelijkse weer op,

huid nog bruin het hart nog warm….

Voor mij start het na-zomeren goed met ons expositieproject ZESTAFETTE.

Op 3 september 2023 om 3 uur ’s middags opent de tentoonstelling van Gerard Bogaerds

http://www.gerardbogaerds.nl/

in galerie De Opkamer https://galeriedeopkamer.nl/nieuws-2/

Hij reageert met een speciaal hiervoor gemaakt werk op het werk van Henk van den Berg.

https://www.hendrikpvandenberg.nl/

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom. Er is muziek, een interview met de kunstenaar en er hangen goede gesprekken in de lucht.Links Henk van den Berg, rechts Gerard Bogaerds. Je ziet: ze hebben er zin in!

 

Op 1 september opent ook een andere expositie! In galerie Arsis https://arsis-boz.nl/

Portretgenoten. Met 5 kunstenaars uit een groep die maandelijks bijeenkomt om te tekenen, exposeren we. We tekenen naar model. Als er geen model is, zijn we zelf model. We laten een keuze uit al die portretten zien, en we hebben tekeningen en schilderijen specifiek voor deze tentoonstelling gemaakt. Het beloofd een hele bijzondere expositie te worden.

Als de galerie open is, en er is gelegenheid, gaan we tekenen. Publiek of onszelf. 

Het Muiderslot heeft de gedichten van het project ‘writers in residence - de nieuwe Muiderkring’ op hun site gezet. En de bundel is inderdaad in de maak. Ik weet zelf hoeveel tijd en geld het kost om een bundel te maken en te publiceren, dus heb nog even geduld. Zodra de bundel uitkomt laat ik het natuurlijk weten! De verwachting is december-januari (2024) Hier kun je alvast de gedichten lezen:

https://muiderslot.nl/writers-in-residence/


P.c Hooft in steen gebeiteld ...

 

En ik ben vanaf nu lid van Stichting Kunstwerkt Schiedam. https://stichtingkunstwerkt.nl

Ik hoop er kunstenaars te leren kennen, en mooie exposities te maken- dus op een toffe samenwerking!

 

Wat verderop in het jaar staat er nog meer in de agenda. Maar voor een vraag ik je aandacht, want misschien wil je meedoen!?!

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, 'De Nacht van de Poëzie', plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de heerlijk megalomane tweeweken-durende manifestatie 1000 Dichters.

Ik doe mee op 6 oktober bij boekenzaak Donner in Rotterdam. 14u30 is mijn tijd.

https://ilfu.com/1000dichters


 

om nog even bij weg te dromen... uitzicht vanaf een bergtop ... kiekje van mijn hele goede lange vakantie.

Ik ben opgeladen!

En hoop je te zien bij een van de tentoonstellingen.

gezonde groet,

Ingrid


 

1 weergave0 opmerkingen
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

https://muiderslot.nl/ontdek/writer-in-residence/

Door Pieter Stroop van Renen, die ik heb leren kennen ten tijde van mijn dichterschap voor de Hoeksche Waard, ben ik opgenomen in een bijzondere groep dichters.

We werken in het project: ‘writers in residence’- de nieuwe Muiderkring.

het Muiderslot verleent zijn medewerking, het past bij hen omdat zij al langer werken met een concept om schrijvers een tijdelijk onderkomen te bieden, waar zij kunnen werken.

En natuurlijk is P.C. Hooft de belangrijke figuur in het Muiderslot.

lees hier meer over hem:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Corneliszoon_HooftOmdat ik niet goed bekend was met P.C. Hooft en de Muiderkring, én het Muiderslot, ben ik eens goed aan het studeren gegaan. Lezen, uitpluizen, nadenken, puzzelen…en ach, zo zit ik nu ook eenmaal elkaar.

Ook in het slot ben ik rond gaan struinen...De ontvangst in het slot was erg hartelijk en gastvrij, en het was een rustige dag. Er waren zeker bezoekers, maar niet veel, en de meesten lieten me met rust, dus dat viel mee, want: we hebben onze werktafel in de Ridderzaal! Pontificaal! De gesprekjes die ik met bezoekers had, waren erg leuk.

Kijk bij de pagina POEZIE, daar kun je mijn gedicht lezen!Na de zomer zien we elkaar allemaal nogmaals in het Muiderslot. En alle gedichten worden samengebracht in een bundel. Ik ben daar heel benieuwd naar. Nu ik dit schrijf (13 juni) zitten we in de tweede week. Tot eind juni wordt er geschreven.

de werktafel in de ridderzaal.


met het boek waarin we allen ons gedicht opschrijven. Uniek !!In ZESTAFETTE heeft Henk van den Berg mij opgevolgd, en dat heeft hij gedaan met heel bijzonder werk. Twee tekeningen en een schilderij. Niet groot, maar wel intens. Zijn expositie blijft de hele zomer in de galerie De Opkamer. In september pakken we het weer op met de expositie van Gerard Bogaerds, die een werk over Henk maakt en presenteert.


De tentoonstelling die we in juni zouden maken in bergen Op Zoom, in galerie Arsis, is verschoven naar september. In november komt de expositie van/over/door kunstenaars van Presentjekunst in het Museum Hoeksche waard. En er is nu werk van mij te zien in de tentoonstelling, ‘van hoakmust tot bouwhelm.

https://www.museumhw.nl/?view=article&id=773&catid=81


mijn laatste lino: 'verlangen naar wijsheid, rusteloze'Tot een volgende blog, of als je wilt, schrijf je in voor de nieuwsbrief! Zie bij contactformulier.

Ingrid


3 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

In galerie De Opkamer was in het kunstproject ZESTAFETTE zondag 28 mei de volgende wissel. Henk van den Berg https://www.hendrikpvandenberg.nl heeft het stokje van mij overgenomen. En dat heeft hij met prachtig werk gedaan. Hij is serieus (hoe anders) in mijn werk gedoken. We hebben verschillende gesprekken gehad. Het conceptuele, het verhalende zelfs in mijn werk, was zijn uitdaging. Henk schildert namelijk wat hij ziet. Hij werkt geen idee of gedachte uit. Maar dat heeft hij nu wel gedaan.


Op de foto staan we bij zijn werk. Drie stuks. Hij heeft ook een verbinding tussen ons gevonden...Hout!! Hij schildert graag bomen en bossen.
Zondag 4 juni gaat de expositie van Henk open. 15u.

Met gesprekken, muziek en publiek!

Tot ziens!

( de galerie is open zaterdag en zondag 14-17u en op afspraak)

https://galeriedeopkamer.nl0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page