top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

Om te beginnen; ik wens je alle goeds voor 2024!En ik start met deelname aan een expositie!

SCHIEDAM - KunstWerkt houdt van donderdag 11 januari tot en met zondag 4 februari 2024 in het Art Centre Schiedam de tentoonstelling ‘Nieuwe Impuls’. Negen nieuwe deelnemers van KunstWerkt exposeren hun werk. Tijdens de officiële opening op zondagmiddag 14 januari vindt tevens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van KunstWerkt plaats.

“Inmiddels is het een mooie traditie bij KunstWerkt dat we in de eerste expositie van het nieuwe jaar nieuwe deelnemers de gelegenheid bieden zich aan het publiek te presenteren. Het doel is dat dit zowel voor de nieuwe deelnemers als voor KunstWerkt en haar publiek een nieuwe artistieke impuls is. Vandaar de titel ‘Nieuwe Impuls”, zegt curator Nancy Hoogstad. “De aanwas van nieuwe deelnemers laat ook zien dat KunstWerkt steeds meer een samenwerkingsverband is van gelouterde kunstenaars uit de wijde omgeving van Schiedam en Rotterdam. Dit negental nieuwe deelnemers biedt een breed palet aan werk, waaronder schilderwerk, tekeningen, collages, installaties, fotografie en poëzie. Het werk op de expositie 'Nieuwe Impuls' gaat onder meer over het eind der tijden, stillevens van eten van de Voedselbank, de mens, de natuur en de stad. De in totaal nu 55 deelnemers van KunstWerkt trekken publiek uit de agglomeratie van de steden Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam en ver daarbuiten.”


 

Heb je al van het poëzieproject: weesgedichten gehoord? In Vlaanderen én in Zuid-Holland, waaronder Oud-Beijerland en Strijen, adopteren huiseigenaren (met een raam aan de straatkant) een gedicht. De gedichten wordt heel mooi op de ramen geschreven. Zo ontstaat er een poëzieroute. Er worden ook activiteiten georganiseerd. Lees verder op de site van de Bibliotheek. Waarom zeg ik dit? Omdat één, misschien twee gedichten van mij geadopteerd zijn, en dus op ramen komen! Een gedicht - Fruitoogst- komt op een raam in het centrum van Oud-Beijerland, vlakbij de bibliotheek.


 


En het Muiderslot "zit" ook niet stil wat poëzie betreft. In de poëzieweek (vanaf 24 januari 2024), organiseren zij een poetryslam op 28 januari! vanaf 13-15u treden een aantal dichters op van de 'Nieuwe Muiderkring' (de writers in residence in 2023) . Waaronder deze poëet. ;~)

 

Januari ziet er voor mij tof uit, en ik hoop je te zien, te ontmoeten!
1 weergave0 opmerkingen
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

de eerste storm hebben we achter de rug…met de bomen nog vol in het blad… herfst met

volle windkracht!

Ook met wind in de rug gaat het kunstproject ZESTAFETTE. De een na laatste expositie hebben we op 5 november geopend. Die van Hanneke Piederiet. Zij heeft op een prachtige manier gereageerd op het werk van Dis groenhoff. Heel poëtisch. Nog te zien tot 26 november!

Zie de Facebookpagina ZESTAFETTE en blijf op de hoogte! In december maken we de laatste tentoonstelling, waarin al het zestafette werk getoond wordt. Dus, al het werk wat we voor en over elkaar gemaakt hebben. Opening op 2 december 15u in galerie de Opkamer Maasdam. https://galeriedeopkamer.nl


Op 11 november opent de expositie Present.Je.Kunst. in het museum Hoeksche Waard.

28 kunstenaars doen eraan mee. Ik ook ;~) De boerderij is de locatie.


De bloemlezing ‘poëzie in het donker’ is gepubliceerd. Met een gedicht van mij. Ik heb een aantal exemplaren in huis, die ik mag verkopen. Er staan veel gedichten in die je troost of houvast bieden. Herkenning van een eigen situatie, of die van een dierbare.

Met de gedichten die erin staan, kan je een misschien iemand bijstaan. Ik kan me ook voorstellen dat beroepsgroepen hier gebruik van maken. Begrafenisondernemers, coaches, psychologen …etc…

Stuur me een berichtje als je er belangstelling voor hebt.

dat kan door te reageren via het contactformulier.

Mijn gedicht:


laat mij achter


op mijn schouder

rust een warme bekende hand

maar

dat kan niet ik weet het ik voel het

stijf knijp ik mijn ogen

wimpers smeden tralies

ik wil je niet weer kwijtraken

dit moment ademt eeuwigheid

dit moment zucht in eenzaamheid


 


 

In januari verwacht ik de publicatie van de bundel voortkomend uit de writers in residence -Muiderslot.


Ook in januari de expositie ‘Nieuwe Impuls’ door stichting Kunstwerkt te Schiedam. Als nieuwe deelnemer doe ik daar aan mee!

 

Ik kan niet anders dan heel dankbaar zijn voor dit jaar. Wat een mooie projecten en exposities.

Zeker als ik om me heen kijk, naar de mensen die we verloren hebben, naar hen die die nu ziek zijn, waar we ons zorgen om maken…de oorlogen en de grote kwesties waarmee we te dealen hebben.


Ik wens je een fijne veilige goede (kerst-) tijd, met een jaarwisseling die meer dan de vorige, beloften en ideeën draagt, over hoe we verder samen leven.


6 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

De meesten zijn zo ongeveer terug van vakantie, en pakken de draad van het

dagelijkse weer op,

huid nog bruin het hart nog warm….

Voor mij start het na-zomeren goed met ons expositieproject ZESTAFETTE.

Op 3 september 2023 om 3 uur ’s middags opent de tentoonstelling van Gerard Bogaerds

Hij reageert met een speciaal hiervoor gemaakt werk op het werk van Henk van den Berg.

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom. Er is muziek, een interview met de kunstenaar en er hangen goede gesprekken in de lucht.Links Henk van den Berg, rechts Gerard Bogaerds. Je ziet: ze hebben er zin in!

 

Op 1 september opent ook een andere expositie! In galerie Arsis https://arsis-boz.nl/

Portretgenoten. Met 5 kunstenaars uit een groep die maandelijks bijeenkomt om te tekenen, exposeren we. We tekenen naar model. Als er geen model is, zijn we zelf model. We laten een keuze uit al die portretten zien, en we hebben tekeningen en schilderijen specifiek voor deze tentoonstelling gemaakt. Het beloofd een hele bijzondere expositie te worden.

Als de galerie open is, en er is gelegenheid, gaan we tekenen. Publiek of onszelf. 

Het Muiderslot heeft de gedichten van het project ‘writers in residence - de nieuwe Muiderkring’ op hun site gezet. En de bundel is inderdaad in de maak. Ik weet zelf hoeveel tijd en geld het kost om een bundel te maken en te publiceren, dus heb nog even geduld. Zodra de bundel uitkomt laat ik het natuurlijk weten! De verwachting is december-januari (2024) Hier kun je alvast de gedichten lezen:


P.c Hooft in steen gebeiteld ...

 

En ik ben vanaf nu lid van Stichting Kunstwerkt Schiedam. https://stichtingkunstwerkt.nl

Ik hoop er kunstenaars te leren kennen, en mooie exposities te maken- dus op een toffe samenwerking!

 

Wat verderop in het jaar staat er nog meer in de agenda. Maar voor een vraag ik je aandacht, want misschien wil je meedoen!?!

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, 'De Nacht van de Poëzie', plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de heerlijk megalomane tweeweken-durende manifestatie 1000 Dichters.

Ik doe mee op 6 oktober bij boekenzaak Donner in Rotterdam. 14u30 is mijn tijd.


 

om nog even bij weg te dromen... uitzicht vanaf een bergtop ... kiekje van mijn hele goede lange vakantie.

Ik ben opgeladen!

En hoop je te zien bij een van de tentoonstellingen.

gezonde groet,

Ingrid


 

2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page