top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

Komend weekend is mijn werk te zien in het atelier van Annelies Hoogerwerf.

Ik ben haar gast ;~)


Ons werk laten we met elkaar én met de bezoekers communiceren! Omdat Annelies en haar partner ook het huis gedeeltelijk openstellen, is goed te zien hoe kunst in woonruimte tot zijn recht kan komen. Oók ruimtelijk werk!


We hopen je te ontvangen!

Openingstijden tijdens LAW:

Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zondag: 12.00 - 17.00

Op de tweede etage van het herenhuis aan Karel Doormanstraat 21 Oud-Beijerland

is het atelier gevestigd.

Winterlandschap door Annelies Hoogerwerf


4 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

Op 24 mei neem ik deel aan een poëziefestival in Rotterdam Zuid.

Ik werd er op attent gemaakt en het spreekt me aan en daagt me uit.

Het lijkt een heel divers podium te worden, en ik hoop er ook op inspiratie!

Er is een onderdeel 'open podium' en daar maak ik gebruik van.

Nu nog enkele gedichten selecteren.

Zie voor alle informatie:

 

Ook ben ik een selectie uit mijn gedichten aan het maken die ik in mijn nieuwe bundel wil hebben. Het gaat nog even duren, maar ondertussen vormt zich al wel het één en ander aan ideeën - ook voor samenwerkingen voor een toffe presentatie! Ik kan maar beter op tijd beginnen ;~)


En vergeet mijn beeldend werk niet...ik werk momenteel aan een bijzonder beeld. Zodra het af is komt het natuurlijk op de site te staan, en ik wil het dan zo snel mogelijk exposeren.


 

En als er niets tussen komt, ben ik op 5 juni te vinden in de poetsclub in Rotterdam! Dat is weer een andere locatie voor poëzie en spoken word. Weer een andere ambiance.

Het werkt zo:

Rotterdam - De maandelijkse avond van Poetsclub Rotterdam plaats in Tiki’s Bar aan de Hartmansstraat.

De drukbezochte poëzieavond (eerste woensdag van de maand) heeft onderdak gevonden in Tiki’s Bar in de Hartmansstraat, een zijstraat van de Witte de Withstraat. 

Tijdens de avonden van Poetsclub Rotterdam kan iedereen zijn of haar gedicht voordragen, beginners én professionals. Onder leiding van de Rotterdamse dichters Jeroen Naaktgeboren en Renato Miguel krijgt iedereen die zich voor 21.00 uur inschrijft de kans om poëzie te laten horen voor een volle zaal. Een impressie van de bar en publiek. Zij zijn te volgen via instagram en Facebook.

 

Door Annelies Hoogerwerf ben ik uitgenodigd om als haar gast mee te doen met de landelijke atelierdagen op 22 en 23 juni 2024. De uitdaging voor mij ligt in het combineren van ons werk- en wellicht weer met een ander publiek kennis te maken.

Er zijn schilderijen, sculpturen in hout, lino's en digitaal werk te bewonderen. Ook mijn bundels zijn er in te zien en te koop.

Voor alle informatie:


 

Ik hoop je op één van deze gelegenheden te ontmoeten!


21 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

Om te beginnen; ik wens je alle goeds voor 2024!En ik start met deelname aan een expositie!

SCHIEDAM - KunstWerkt houdt van donderdag 11 januari tot en met zondag 4 februari 2024 in het Art Centre Schiedam de tentoonstelling ‘Nieuwe Impuls’. Negen nieuwe deelnemers van KunstWerkt exposeren hun werk. Tijdens de officiële opening op zondagmiddag 14 januari vindt tevens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van KunstWerkt plaats.

“Inmiddels is het een mooie traditie bij KunstWerkt dat we in de eerste expositie van het nieuwe jaar nieuwe deelnemers de gelegenheid bieden zich aan het publiek te presenteren. Het doel is dat dit zowel voor de nieuwe deelnemers als voor KunstWerkt en haar publiek een nieuwe artistieke impuls is. Vandaar de titel ‘Nieuwe Impuls”, zegt curator Nancy Hoogstad. “De aanwas van nieuwe deelnemers laat ook zien dat KunstWerkt steeds meer een samenwerkingsverband is van gelouterde kunstenaars uit de wijde omgeving van Schiedam en Rotterdam. Dit negental nieuwe deelnemers biedt een breed palet aan werk, waaronder schilderwerk, tekeningen, collages, installaties, fotografie en poëzie. Het werk op de expositie 'Nieuwe Impuls' gaat onder meer over het eind der tijden, stillevens van eten van de Voedselbank, de mens, de natuur en de stad. De in totaal nu 55 deelnemers van KunstWerkt trekken publiek uit de agglomeratie van de steden Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam en ver daarbuiten.”


 

Heb je al van het poëzieproject: weesgedichten gehoord? In Vlaanderen én in Zuid-Holland, waaronder Oud-Beijerland en Strijen, adopteren huiseigenaren (met een raam aan de straatkant) een gedicht. De gedichten wordt heel mooi op de ramen geschreven. Zo ontstaat er een poëzieroute. Er worden ook activiteiten georganiseerd. Lees verder op de site van de Bibliotheek. Waarom zeg ik dit? Omdat één, misschien twee gedichten van mij geadopteerd zijn, en dus op ramen komen! Een gedicht - Fruitoogst- komt op een raam in het centrum van Oud-Beijerland, vlakbij de bibliotheek.


 


En het Muiderslot "zit" ook niet stil wat poëzie betreft. In de poëzieweek (vanaf 24 januari 2024), organiseren zij een poetryslam op 28 januari! vanaf 13-15u treden een aantal dichters op van de 'Nieuwe Muiderkring' (de writers in residence in 2023) . Waaronder deze poëet. ;~)

 

Januari ziet er voor mij tof uit, en ik hoop je te zien, te ontmoeten!
3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page