top of page
  • Ingrid van den Oord

Deze expositie is een pop-up expositie tijdens Art-Rotterdam!

Samen met Karmijn, about A woman en Niffo organiseert Stichting Werklicht

de Expositie 701.

Van donderdag 9 t/m zondag 12 februari hebben zij ieder een eigen expositie in het voormalig STC-pand aan de Wilhelminakade 701.


Veiling: Een deel van de kunstwerken zal worden geveild ten behoeve van weeskinderen in het zwaar getroffen Oekraïne. De opbrengst is bestemd voor het project Breath Care For Kids. De tentoonstelling fungeert als kijkdagen hiervoor.
Ik zag de oproep voor deelname aan deze tentoonstelling op Facebook (jawel!), en heb meteen gereageerd.

Ik heb namelijk een werk wat ik precies passend vind voor deze tentoonstelling én veiling. Het is een ouder werk, maar nog steeds in zijn kracht.

Misschien juist nog sterker als je de oorlog in Oekraïne in gedachten neemt.


'Er rijgt zich een draadje door mijn ziel'


80 x 55 x 17 cm

Materialen: kastanjehout ( hand) vurenhout, naald, gekleurd borduurdraad, katoen, rondhout, kraaltjes.


De zin 'er rijgt zich een draadje door mijn ziel' is ook opgenomen in mijn eerste dichtbundel 'zwarte olijven in honing'


Openingstijden expositie: donderdag 9 t/m zondag 12 februari van 11.00 tot 19.00 uur Officiële opening: donderdag 9 februari tussen 14.30 en 15.30 uur, door de ambassadeur van Oekraïne en door Kristel Baele (voorzitter Raad voor cultuur Rotterdam).Arie van der Ent, schrijver, vertaler en cultureel ondernemer, is de veilingmeester. Hij verblijft momenteel in Oekraïne. De online veiling zal op een later moment plaatsvinden.

Randprogramma: op de openingsdag zal de band DIT https://www.facebook.com/dittheband belangeloos optreden. Er zullen live podcasts met interviews plaatsvinden en er is er een randprogramma bij het Verhalenhuis Belvedère, met o.a. interviews en dichters.


Je bent van harte welkom op deze tentoonstelling en de randprogramma's. Om naar kunst te komen kijken, en wie weet: om mee te doen aan de veiling!

Ik zal daar t.z.t. de kanalen voor doorgeven, deze zijn bij mij op dit moment (3 februari) nog niet bekend.


volg Stichting Werklicht op https://werklicht.eu of op facebook:

https://www.facebook.com/Werklicht voor actuele informatie!


Je kunt mij ook volgen op Facebook voor de laatste ontwikkelingen!

.

Tot dan!


(En dit is nog maar de start van een heel bijzonder jaar!)


30 weergaven0 opmerkingen
  • Ingrid van den Oord

Wat heb je lang moeten wachten op nieuws van mij!

En niet dat er niets gebeurt is, of dat ik er geen zin in had, of dat ik het heel erg druk had - met wat?

Dat laatste is wel een beetje waar, ik ben even van de radar geweest. Niet ziek, toch een behandeling moeten ondergaan, en daarvan nu heel goed aan het genezen!

Ik heb een collage gemaakt over het gebeuren. Ik stuur hem via een link, het staat op mijn site…

Zo is de keuze vrij om er naar te kijken. Ik denk dat ik met dit werk ook voor anderen wat kan betekenen.

In de laatste nieuwsbrief sprak ik over een nieuw beeld. Dat heeft natuurlijk even stil gelegen, maar daar ben ik weer lekker mee aan het werk. Ik vind het een belangrijk werk, en wil het graag af zien.

Er word een combinatie gemaakt met glas, daar heb ik een bepaald idee over (natuurlijk) en samen met een hele goede glaskunstenaar: Theo Verhoeff probeer ik dat idee uit te voeren. Het is een beeld dat gaat over kijken.

Ook heb ik een nieuwe lino gemaakt, over het landschap in Italië waar ik samen met mijn man al zoveel jaren zo graag kom. Een landschap in lino snijden was best een uitdaging, maar heel fijn om te doen. Dus dat zal de laatste niet worden.


'Montagna'


aug 2022

linoprintIn MarktTwee, Zaltbommel, waar we met ‘Vijf op reis’ geëxposeerd hebben, staan wat miniaturen van mij! Ze staan in de vitrine in de shop. Dus als je nog een bijzonder kado zoekt voor iemand? Er zijn van allerlei kleine kunstwerken in klein formaat te vinden. En bekijk dan meteen de lopende expositie, maak er een leuke dag van in Zaltbommel!

En over kado’s gesproken, je weet dat er nog bundels zijn, van alle vier mijn uitgaves. Je kunt ze door op deze nieuwsbrief te reageren bij me bestellen, evenals de kaartenset. Ik zal ze dan signeren en kan ze naar je opsturen. Neem contact op met me! Natuurlijk zijn ook de lino’s te koop. En mijn ruimtelijk werk. Ook ben je welkom om eens op atelierbezoek te komen.

Maak dan wel een afspraak, het zou zonde zijn als je voor een dichte deur staat- omdat ik bijvoorbeeld naar de tentoonstelling ben van Giuseppe Penone in museum Voorlinden.

Hij is een groot inspirator voor me!


Nieuwe expositie’s !


In 2023 staan er in ieder geval twee mooie projecten op stapel!

Dat zijn twee tentoonstellingen. Een tentoonstelling heet ‘Zestafette’ en is inderdaad opgezet als een estafette, met 6 kunstenaars. Wij volgen elkaar op met de tentoonstellingen én gaan reageren op elkaars werk! Dit spannende project gaat plaatsvinden in galerie de Opkamer. Op 27 maart 2023 trappen we af met de eerste expositie!

Vervolgens ga ik, inderdaad weer in een groepsexpositie, maar dan in een andere samenstelling, exposeren in Galerie Arsis in Bergen op Zoom. Dat doen we met een aantal kunstenaars die eens per maand samen tekenen. Modeltekenen. Ook voor deze expositie hebben we ons doelen gesteld, om (teken-) werk te maken specifiek voor deze tentoonstelling.

Ik zie (samen met de andere kunstenaars) erg uit naar beide tentoonstellingen !


Terugkijkend -ook al hebben we nog een paar weken- is dit best een bewogen jaar geweest.

Er zijn mooie dingen gebeurd, bijvoorbeeld de mooie tentoonstelling in Zaltbommel, het werk in opdracht voor basisschool De Tandem. Het optreden in het Bram Roza festival. De bundel '5 dichters van de Hoeksche Waard' is gemaakt...De fijne tijd in Italië.

Maar ook moeilijke gebeurtenissen, zoals in Zuidzijdsedijk... Zie mijn vorige blog.


ubuntu
Een interessante tip misschien? We hebben een prachtige beeldentuin bezocht in Italië… http://www.goricoll.it/

…Zo een prachtige collectie, en deze familie is enorm actief. Kunstenaars exposeren, er worden lezingen en theatervoorstellingen gegeven, boeken uitgegeven...Heb jij wensen voor 2023? Ik wel, een grote: dat we naar elkaar verdraagzaam worden, en ook eens proberen in andermans schoenen te gaan staan, om beweegreden te begrijpen.

Dat het woord ‘polarisatie’ weer de prullenbak in kan, omdat het niet meer van toepassing is.

En dat keuzes niet omwege geld gemaakt worden, maar om al die andere redenen waarom je een keuze zou kúnnen maken.

We staan in en voor onzekere tijden, we hebben elkaar zo nodig.


Ik wens je fijne feestdagen en een goed en gezond nieuw jaar toe! Hopelijk tot ziens!

groet

Ingrid.

11 weergaven0 opmerkingen
  • Ingrid van den Oord

Deze datum staat voortaan gekerfd... In dit buurtgemeenschap heeft zich een ramp voltrokken. Een vrachtwagen met oplegger is, (vroeg in de avond, dus nog licht) in een BBQ-feest van deze gemeenschap gereden. Zo de dijk af, zo deze groep mensen in. Mensen van jong (kinderen) tot ouder. Er zijn op dit moment van schrijven 6 mensen overleden, waarvan 1 hoogzwangere jonge vrouw. Gezinnen zijn stuk, het trauma en het verdriet zijn enorm. Ik ken deze plek, kom er vaak langs. Wat anders kan ik op dit moment, dan schrijven... Dus dit voor nu.

In de hoop een beetje troost en richting voor al dit leed en verdriet te geven.

Het hele gebeuren is nog vol in onderzoek, we hopen dat we oorzaken en redenen voor deze actie ooit te weten komen.


Zoals eenieder wens ik alle betrokkenen veel sterkte, liefde en saamhorigheid toe, niet alleen in deze eerste dagen, maar voor zolang het nodig is.


Ingrid


10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page