top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

we vliegen 2024 goed in!

Om te beginnen; ik wens je alle goeds voor 2024!En ik start met deelname aan een expositie!

SCHIEDAM - KunstWerkt houdt van donderdag 11 januari tot en met zondag 4 februari 2024 in het Art Centre Schiedam de tentoonstelling ‘Nieuwe Impuls’. Negen nieuwe deelnemers van KunstWerkt exposeren hun werk. Tijdens de officiële opening op zondagmiddag 14 januari vindt tevens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van KunstWerkt plaats.

“Inmiddels is het een mooie traditie bij KunstWerkt dat we in de eerste expositie van het nieuwe jaar nieuwe deelnemers de gelegenheid bieden zich aan het publiek te presenteren. Het doel is dat dit zowel voor de nieuwe deelnemers als voor KunstWerkt en haar publiek een nieuwe artistieke impuls is. Vandaar de titel ‘Nieuwe Impuls”, zegt curator Nancy Hoogstad. “De aanwas van nieuwe deelnemers laat ook zien dat KunstWerkt steeds meer een samenwerkingsverband is van gelouterde kunstenaars uit de wijde omgeving van Schiedam en Rotterdam. Dit negental nieuwe deelnemers biedt een breed palet aan werk, waaronder schilderwerk, tekeningen, collages, installaties, fotografie en poëzie. Het werk op de expositie 'Nieuwe Impuls' gaat onder meer over het eind der tijden, stillevens van eten van de Voedselbank, de mens, de natuur en de stad. De in totaal nu 55 deelnemers van KunstWerkt trekken publiek uit de agglomeratie van de steden Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam en ver daarbuiten.”


 

Heb je al van het poëzieproject: weesgedichten gehoord? In Vlaanderen én in Zuid-Holland, waaronder Oud-Beijerland en Strijen, adopteren huiseigenaren (met een raam aan de straatkant) een gedicht. De gedichten wordt heel mooi op de ramen geschreven. Zo ontstaat er een poëzieroute. Er worden ook activiteiten georganiseerd. Lees verder op de site van de Bibliotheek. Waarom zeg ik dit? Omdat één, misschien twee gedichten van mij geadopteerd zijn, en dus op ramen komen! Een gedicht - Fruitoogst- komt op een raam in het centrum van Oud-Beijerland, vlakbij de bibliotheek.


 


En het Muiderslot "zit" ook niet stil wat poëzie betreft. In de poëzieweek (vanaf 24 januari 2024), organiseren zij een poetryslam op 28 januari! vanaf 13-15u treden een aantal dichters op van de 'Nieuwe Muiderkring' (de writers in residence in 2023) . Waaronder deze poëet. ;~)

 

Januari ziet er voor mij tof uit, en ik hoop je te zien, te ontmoeten!
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page