De tentoonstelling is open! We hebben er met plezier aan gewerkt, en menen dat het er goed uit ziet. Ook de installatie is interessant en mooi!
overzicht van de tentoonstelling
Het is een vreemd gevoel dat deze expositie ineens zo urgent en actueel is geworden. De aanleiding voor deze tentoonstelling is de herdenking van de watersnoodramp ‘sint Elizabethsvloed’ van 1421. Toen werd de Hoeksche Waard gevormd zoals het nu is.
Maar we hebben ondertussen met een actuele watersnoodramp te maken. Deze speelt zich af in Duitsland, België, Luxemburg en Limburg. Niet de zee is de hoofdrolspeler, maar de hoeveelheid regen die er in korte tijd is gevallen. Het regende er al een poos, en dat regengebied ontwikkelde zich tot een ‘koudeput’, een lagedrukgebied waaruit het enorm blijft regenen. Al dat water vormde vloedgolven, spoelden hele dorpen en gebieden weg. De ravage is enorm, er zijn vele mensen overleden en er worden nog mensen vermist.
De discussie is nu, of het een uiting van de klimaatverandering is, of pech. Wat men wel aan kan tonen is dat stromingen in de atmosfeer dusdanig verandert zijn, dat we in verschillende gebieden met extreme hitte (en bosbranden) te maken hebben, en in andere gebieden wegspoelen. De extremen vallen op.
Overzicht van de tentoonstelling.
Mijn werk ‘falling into the antropoceen, rcp 8,5 ?’ en het nieuwste werk ‘wee ons, hoor toch vrouw Holle’ gaan over deze discussie, of het nog steeds vijf voor twaalf is, of kwart voor één…wat klimaatveranderingen betreft en onze rol hierin.
‘falling into the antropoceen, rcp 8,5 ?
'Wee ons, hoor toch vrouw Holle’
Maar in de tentoonstelling worden ook andere aspecten van Water aangeraakt. In poëzie, in schilderijen, sculpturen in hout, lino’s, lijkwaden, keramiek, samengesteld werk én natuurlijk in onze installatie. Er is mooi werk te zien.
Wees welkom en laat je vervoeren in deze indrukwekkende tentoonstelling! Voor informatie-openingstijden:
Zou je belangstelling hebben voor een rondleiding, neem contact op via het formulier op deze site. Kosten zijn de entree-prijs.
Kommentare