top of page
  • Foto van schrijverIngrid van den Oord

hoe werkt het in een kunstenaars-bubbel?

Nou…het is niet heel veel anders…Je maakt je beelden, je lino’s, je gedichten. Ik heb het geluk dat ik in mijn atelier kan, wanneer ik dat wil.

Nou…het is wel heel anders…je verzet een expositie naar volgend jaar mei…je kunt geen museum in…tijdsslotenbezoek in galeries is me nog niet gelukt….de uitgave van een nieuwe bundel dreigt ook maar verder en verder op te schuiven… Je spreekt nauwelijks mensen….

De nieuwe dichtbundel lijkt toch voor elkaar te komen voor de herfst van dit jaar. Daar durf ik ondertussen, stiekem soms, weer vanuit te gaan. Hoe dat deze gepresenteerd gaat worden? Nog werkelijk geen idee. Maar dat komt mettertijd wel.


Er is een nieuw project wat mij ook in beslag neemt, positief. In mijn vorige nieuwsberichten heb ik verteld over Pakjekunst. Met een aantal mensen hebben we bedacht, dat dat toch ook wel heel mooi zou zijn als dat óók in de Hoeksche Waard zou kunnen komen. Helaas bleek dat niet zo te zijn. Maar met de initiatiefnemer van Pakjekunst hebben we besproken dat we een soortgelijk project opzetten, maar dan puur voor de kunstenaars van de Hoeksche Waard. Zonder machines... Hij vond dat een leuk idee, en support het ook.


En zo geschiedde: Met Pauline van der Wijk, Helma Wagemakers, Bas Geldhof en ondergetekende is het project PRESENT.JE.KUNST. opgezet! En daar komt best het één en ander bij kijken! We starten met een groep kunstenaars, +/- 20. En we hebben een wachtlijst met kunstenaars voor de opvolgende ronde. Zij maken allen 10-15 kunstwerkjes die moeten passen in een doosje van 5 x 5 x 7,5 cm. Het moet kwaliteit hebben en representatief zijn voor het eigen werk. Het logo heb ik ontworpen en de website is door Bas gemaakt. Denk ook aan de doosjes, de posters, de displays, de verkooppunten, subsidie- en sponsoraanvragen, administratie, pr…

Allen hebben inbreng met ideeën ervaringen en goede raad. Een superteam!

Het is wel bijzonder dat we dit voor elkaar gekregen hebben, met online vergaderen… gelukkig hebben we nu een locatie waar we coronaproof elkaar kunnen ontmoeten.

Werkt toch fijner…


Binnenkort, 16-17 april 2021 gaan we de doosjes vullen met de kunstwerken, samen met de kunstenaars. We hopen namelijk ook dat we kunstenaars met elkaar in contact kunnen brengen, en netwerken kunnen uitbreiden, verrijken, verstevigen. En dat daar dan weer mooie dingen uit voort komen.

kijk eens op www.presentjekunst.nlZelf doe ik ook mee. Met een reeks van 13 werkjes. Titel: voetjes in de Hoeksche Waard.

Het zijn schelpen van zoetwatermosselen die ik in de polder vind, bewerkt heb met kraaltjes, en waarin met zelfdrogende klei een paar voetjes staan. Elke schelp een paartje. In elke schelp in verschillende houdingen en huidskleuren.

Ondertussen werk ik ook nog aan een nieuw beeld, niet zo'n heel grote sculptuur deze keer,

maar wel weer fijn, en aan het opnieuw uitbrengen van een ander werk dat samengaat met een gedicht.


Terwijl ik dit stuk schrijf, sneeuwt en hagelt het en is het koud…

Ik wens jullie allen Lente toe.


groet

Ingrid


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page